VANAF 1 JULI ZIJN WE WEER OPEN! iedereen weer hartelijk welkom!

Mooi artikel in Amersfoort Nu.

a47525a6-7dab-4162-a1d8-43dac4e4ccc5


Rappen is 'preken op een beat'
Ma 9 okt 2017

Binnenkort vindt de lancering plaats van de eerste videoclip van de Amersfoorter Giulliano Etnel, onder de naam 'Bulletproof'. Voor de christelijke rapper is rappen een middel om zijn boodschap van hoop en liefde over te brengen aan de harde wereld.

AMERSFOORT - Rappen is preken op een beat en preken is een boodschap doorgeven. Giulliano Etnel (35) is een christelijke rapper bij de Evangelie Gemeente De Deur in de nieuwe stadswijk De Hoef. Hij koos voor zijn eerste videoclip de naam Bulletproof, kogelwerend vest, figuurlijk bedoeld natuurlijk. "Jezus is voor mij als een kogelwerend vest", vertelt Giulliano. "Met een bulletproof aan lig je misschien wel onder vuur, maar echt geraakt word je niet. In een wereld waarin van alles op je af komt, is er geen echte bescherming."

Voor Giulliano, zoon van Surinaamse ouders en opgegroeid in een gebroken gezin in Amsterdam, begon het rappen in de jaren negentig van de vorige eeuw. Zijn alleenstaande moeder moest vader en moeder tegelijk zijn en dat vond ze zwaar. Ze hertrouwde, maar veel geluk bracht dat niet. Giulliano bleef zijn vader missen. Rappen was in die tijd populair als uitlaatklep en had het imago van stoerheid.
"Als jongens van de straat waren wij altijd op zoek naar onze identiteit", vertelt Giulliano. "We voelden ons minderwaardig en zochten waardering. Ons grote voorbeeld was de Amerikaanse rapper 2Pac. Op mijn kamer imiteerde ik hem. Ook hij had geen vader, maar wel veel lef. Hij durfde zich te laten zien als rapper. Zelf was ik toen nog te verlegen om voor publiek de microfoon te pakken."

Veel is intussen veranderd. Giulliano raakte zijn verlegenheid kwijt nadat hij christen werd en lid van de lokale christelijke gemeente De Deur, eerst in Amsterdam, sinds 2002 in Amersfoort. Hier heeft hij sindsdien zijn leven en gezin opgebouwd.
"Deze eerste videoclip is de kroon op mijn werk", vertelt Giulliano met trots. "Anderen van De Deur hebben mij geholpen met de opname. Ik had zelf niet de juiste apparatuur." De laatste jaren treedt Giulliano met regelmaat op, onder meer bij Café Jullie, Café Mels, Kultjurloop, open podia en bedrijfsuitjes.
"Via de sociale media bereik ik met mijn videoclip een groter aantal mensen. Onder mijn artiestennaam Jesus Junky komt de clip op YouTube", vertelt Giulliano. "Ik ben heel benieuwd hoe liefhebbers van clips Bulletproof gaan ontvangen. Voor mij smaakt deze clip naar meer. Ik sta te popelen tot de clip er is." Na een korte pauze besluit hij: "Het gaat niet om míjn naamsbekendheid. Het gaat om mijn boodschap."


https://www.amersfoortnu.nl/nieuws/algemeen/260354/rappen-is-preken-op-een-beat-
Essential SSL